2009-03-25

Pubkväll


Idag blev det en lektion med fas. Sen bar det av till kvarterskrogen, SAEs krogkväll. Drack lite öl och pratade med lite klasskamrater. Trevligt. Hade gärna stannat ett tag till men man vill ju komma hem. Så nu sitter man på stationen i uppsala och väntar in 11an för hemfärd och sömn.

2009-03-23

"o just i kväll har jesus kickat heroin..."


Första teori lektionen avklarad. Mycket skriva o lyssna. Märks att man inte suttit i en skolbänk på flera år. Idag fick vi även en tshirt och två sae tidningar. Annars så har lektionen varit givande och kul. :) nu rullar upptåget hemåt med mig i en av vagnarna.

Försenad presentation


För nytillkommna åhörare så är det denna gubbe som bloggar här. Jag heter Martin och är ung. Jag har för en vecka sen börjat på SAE institute i solna. Där läser jag en ljudtekniker utbildning de närmsta 18 månaderna. Den röda tråden i denna blogg är mitt studerande. Ja det var väl allt. Mycket nöje!

2009-03-21

Helg


Ja nu har första veckan i skolan gått. En vecka med samkväm. Nu på måndag börjar allvaret. Då börjar vi med ljudlära. Nu är jag ute o går med annie. Skapade även ett konto i morse på SAEs elevcommunity. (Rätt stavat?) Nu fryser handen.

2009-03-18

På perrongen


Nu bär det av hemåt. I dag satt vi elever i studio 1 (301) hela passet. Vi lyssnade på den musik som vi tagit med. Vi fick även höra på ljudexempel på olika typer av ljudbilder. Vi fick även höra på olika elevers slutprov. Vi fick även se ett par framtida övningar, där vi ska lägga ljud i en filmsekvens. Jag pratade lite mer idag och jag spelade upp en låt som jag och calle spelade in för typ 3 -4 år sen. Fick som väntat inga kommentarer. Valde den för det var när jag mixade den som jag verkligen kände att det är detta jag ska göra. Fast det finns nån konstig tvekan inom mig... Hmm. Ja ja den lär försvinna med tiden. Kul idag att höra all musik o vilka bakrunder mina kursare har. Salig blandning:-) ska strax byta tåg i uppl väsby.

På väg igen...


Nu e jag på bussen mot stan. Tåget går 16.43. Jag lägger väskan synligt mot gången, för att visa var jag läser. Bakom nervositeten finns ett hav av stolthet.:)Idag ska vi vara inne i studio 301, den största och kommersiella. Den enda studion vi elever inte kan boka in oss på. Med spänd förväntan närmar jag mig SAE igen.

2009-03-16

Tillbaka till skolbänken


Så där! Nu har skolan börjat o vi fick alla en varsin väska. Tshirt kommer. Man ska ju göra reklam för skolan och stolt visa att man är elev. Jaja nu ska jag strax gå av i uppsala. Trött.